Konzultacija u svezi terapije s bioidentičnim hormonima

Hormoni imaju važnu ulogu u životu žene. Oni upravljaju mnogim fiziološkim procesima u našem organizmu, od rasta, metabolizma, apetita, do puberteta, plodnosti i starenja. Vrlo je važno da su hormoni u ravnoteži. Tada se osjećamo vitalno i zdravo, a ako hormoni nisu u ravnoteži, tada dolazi do disbalansa u organizmu koji potom uzrokuje razne simptome poput lošeg raspoloženja, debljanja, depresije, organizam traži puno slatkog ili slanog, često se svađamo, stalno osjećamo umor i slično.

Bez obzira na to je li hormonska neravnoteža uzrokovana ulaskom u menopauzu ili izraženim predmenstruacijskim sindromom, nema potrebe da je podnosite, ako ona znatno narušava kvalitetu vašeg života.

Rješenje ovakvih problema nerijetko je upotreba bioidentičnih hormona koji će nadomjestiti prirodne hormone. Ovo je sve prihvaćeniji pristup u održavanju zdravlja i uspostavljanju hormonalnog balansa, što potvrđuju i brojne znanstvene studije, kojih je svakim danom sve više. Bioidentični hormoni su supstancije koje se unose u naše tijelo kako bi nadomjestile nedostatak prirodnih hormona.

Najpoznatiji bioidentični hormon je inzulin, koji spašava ljude čija ga gušterača prestane proizvoditi. U ginekologiji upotrebljavamo bioidentični estrogen, progesteron, testosteron, pregnenolon, estriol, čija je kemijska struktura identična hormonima koji cirkuliraju u našem
tijelu. Za više informacija o bioidentičnim hormonima obratite se doktorici koja je usko specijalizirana za to područje ginekološke endokrinologije.

6. Konzultacija u svezi terapija s bioidentičnim hormonima