Posebne ponude

U sklopu ginekološkog pregleda, potrebno je napraviti i ultrazvučni pregled koji vrlo dobro prikazuje maternicu i jajnike. Ultrazvukom se definira položaj, građa i veličina maternice, debljina endometrija i građa oba jajnika.

Ultrazvučnim pregledom mogu se otkriti stanja poput policističnih jajnika, cista, mioma, endometrioze itd.

Kako bi pregled bio potpun, ginekološkom Color Doppler ultrazvučnom pretragom precizno mjerimo protok krvi u krvnim žilama maternice i jajnika. Color Doppler je izrazito koristan i detaljan pregled koji omogućuje proučavanje krvnih žila čija duljina iznosi samo 0,5 mm.

Metoda je bezbolna, a rezultati pregleda su pouzdani. Pretraga se obavlja kada se ultrazvukom nađe patologija mišićnog zida maternice (miomi, adenomioza.), patologija sluznice maternice (zadebljani endometrij, polipi, submukozni miomi i dr.) te kod cista i tumora jajnika.

NARUČI SE!

Mogućnosti koje nudi trudnički ultrazvuk iznimno su široke, a vrlo su bitne za procjenu stanja fetusa i trudnice. U početku trudnoće ultrazvuk nam je neizmjerno bitan kako bismo odredili je li se plod razvio, kuca li srce, postoji li možda više plodova ili se nažalost radi o trudnoći koja će završiti pobačajem.

Već u najranijoj trudnoći možemo postaviti sumnju u razvojne i kromosomske anomalije ploda, možemo odrediti spol djeteta, pratiti fetalni rast i razvoj i detaljno pregledati sve fetalne organe.

Osim standardnog ultrazvuka, u ordinaciji radimo 3D ili 4D ultrazvučni pregled najnovijom generacijom ultrazvučnih aparata. Tijekom promotivnog razdoblja, uz trudnički ultrazvuk, #d ili 4D ultrazvuk možete dobiti besplatno.

NARUČI SE!

Bez obzira na to je li hormonska neravnoteža uzrokovana ulaskom u menopauzu ili izraženim predmenstruacijskim sindromom, nema potrebe da je podnosite, ako ona znatno narušava kvalitetu vašeg života.

Rješenje ovakvih problema upotreba je bioidentičnih hormona koji će nadomjestiti prirodne hormone. Terapija bioidentičnim hormonima prihvaćen je pristup u održavanju zdravlja i uspostavljanju hormonalnog balansa, što potvrđuju i brojne znanstvene studije. Bioidentični hormoni supstancije su koje se unose u naše tijelo kako bi nadomjestile nedostatak prirodnih hormona.

Najpoznatiji bioidentični hormon je inzulin, koji spašava ljude čija ga gušterača prestane proizvoditi. U ginekologiji upotrebljavamo bioidentični estrogen, progesteron, testosteron, pregnenolon, estriol, čija je kemijska struktura identična hormonima koji cirkuliraju u našem

tijelu. Za više informacija o bioidentičnim hormonima obratite nam se, jer naša dr. Gršić-Burić usko je specijalizirana za to područje ginekološke endokrinologije.

NARUČI SE!